De Nationale Week Zonder Vlees (recept)

De Nationale Week Zonder Vlees (recept)

De Nationale Week Zonder Vlees (recept)

5 – 11 maart 2018 vindt de Nationale Week Zonder Vlees plaats. De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichtster van De Hippe Vegetariër. De Nationale Week Zonder Vlees heeft als doel het bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten. Daarnaast willen ze laten zien dat het leuk, lekker en eenvoudig is om plantaardig te eten. Iets waar wij volledig achter staan.

Om te laten zien hoe gemakkelijk het is om lekker vegetarisch te eten hebben wij het volgende recept voor jullie bedacht:

 

Porties: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
2 Uien
2 Pakjes Crispy Chick’n Orange Mandarin van Gardein
150 Gram haricot verts
6 Teentjes knoflook
½ Courgette
Chili poeder
Zout
1,5 Theelepel sesamolie
2-3 Eetlepels soja saus
Koriander
Cherry tomaatjes
Sesam zaadjes
Olijf olie
Rijst

Het eerste dat je moet doen is het koken van de rijst. Houd hierbij de instructies die op de verpakking staan aan. Hak de koriander fijn, en voeg wanneer de rijst klaar is de kondiander, chili poeder, sesamolie en soja saus naar smaak toe.

Snij de uien en knoflook fijn. Doe wat olijfolie in een wok pan en zet het vuur op middelhoog. Wanneer de olie warm is voeg je de ui en knoflook toe. Was de haricot verts en courgette. Snij de haricot verts door midden en maak van de courgette kleine stukjes, wok deze mee in de pan. Pak nu een kleinere pan, doe er wat olijfolie in en zet het vuur op middelhoog. Snij de tomaatjes en doe ze in de pan.

Kook de Chick’n door de instructies op de verpakking te volgen. Wanneer deze gaar is kun je wat sesamzaadjes meebakken.

Doe alles op een bord en garneer eventueel met een blaadje koriander.

Eet smakelijk!